Ergonom

Munkavédelmi Szolgáltató Kft.

Országosan elérhető szolgáltatások
Telefon: +36 20/388 27 30
Email: info@ergonom.hu

Ajánlatkérés

Foglalkozás- egészségügy

Frissítve: 2016-05-23 11:19:28


A jelenleg hatályos jogszabályok alapján minden, Magyarországon működő vállalkozásnak üzemorvosi ellátást kell biztosítania dolgozói számára, és ez a kötelezettség független a dolgozói létszámtól.

A foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) szolgáltatás során többek között előzetes, időszakos, soron kívüli, záró alkalmassági vizsgálatokat végzünk a munkakör betöltésének orvosi elbírálásához. Ezt megelőzően elvégezzük az adott munkáltatónál a munkakörnyezet, a munkafeltételek és a munkakörök felmérését, lehetőleg a munkavédelmi szakemberrel együtt (ez a munkahigiénés szemle).


A foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) alapszolgáltatások keretében az alábbiakat vállaljuk:

  • előzetes, időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatok (minden munkavállalónak kötelező) elvégzését
  • soron kívüli orvosi alkalmassági vizsgálatok végzését (hosszan tartó táppénzállomány után, munkakörülmények megváltozása esetén stb.)
  • munkabalesetet követően a munkavállaló rehabilitációjában való részvételt
  • munka higiénia szemlék végzését a munkahelyen
  • a külön jogszabályban meghatározottak szerint a foglalkozási megbetegedések és egyéb fokozott expozíciós esetek kivizsgálását
  • orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjének meghatározását
  • egyéni védőeszköz-juttatás rendjének meghatározásában való részvételt
  • kockázatértékelés (kockázatbecslés) elkészítésében való részvételt
  • hivatásos gépjármű-, lőfegyver- jogosítványokhoz orvosi alkalmassági vizsgálatok végzését
  • egyes munkakörökhöz szükséges védőoltások felírását, beadását, nyilvántartását

A fentiek mellett kötelező a munkahelyi kockázatértékelés, a képzett elsősegélynyújtó biztosítása, a pszichoszociális felmérés, valamint – amennyiben a munkavégzés során előfordul veszélyes anyag – a kémiai kockázatbecslés is. A foglalkozás- egészségügyi ellátásra célszerű olyan foglalkozás-egészségügyi szolgáltatót választani, aki a felsorolt feladatok mindegyikében segítséget tud nyújtani, valamint jogosult a dokumentációk, tanúsítványok kiállítására is.

Üzemorvosi tevékenységünk – alvállalkozói körünknek köszönhetően – országosan elérhető szolgáltatás, melyet a több telephellyel rendelkező társaságok kényelemesen igénybe vehetnek, partnereinknek pedig csak egy kapcsolattartóval kell közös munkát folyatatniuk.

Annak érdekében, hogy a foglalkozás-egészségügyi tevékenységünket a lehető legmagasabb szakmai színvonalon végezzük el, fontosnak tartjuk az orvosi szakma jelenlétet szervezetünkben és a munkavédelemmel való együttműködést. Ezért főállású üzemorvosaink saját rendelőinkben is fogadják a munkavállalókat, valamint szakmailag támogatják a munkavédelemmel való együttműködést.

Ezért főállású üzemorvosaink saját rendelőinkben is fogadják a munkavállalókat, valamint szakmailag támogaták a munkavédelemmel való együttműködést.

Saját üzemorvosi rendelőink listája és rendelési ideje ITT megtekinthető!

 


Hírek

A környezetvédelem nem luxus, kötelesség

2016-12-19

Cégénél a szolgáltatási portfólió egyes elemei miatt kötelező lenne foglalkoztatnia környezetvédelmi megbízottat, azonban úgy gon...

Tovább

Kötelező munkavédelmi képviselőválasztás - közeleg a határidő!

2016-10-12

Az Mvt. 70/A. §-ának módosításával jelentősen bővül azon munkáltató köre, ahol munkavédelmi képviselőt kell választani. A mód...

Tovább

Mire jó egy építési koordinátor?

2016-09-02

Egy az Európai Unió megbízásából készült tanulmány szerint az épí...

Tovább
Online Ajánlatkérés Itt
Website-unkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet!
Rendben